[...] Jestem przekonany ze Państwo nie doceniali soi, dlatego najwyższy czas poznać prawdę o soi! Perfekcyjne właściwości soja jest białkiem roślinnym, reguła mówi ze białko roślinę nie jest pełno wartościowe, nie posiada wszystkich aminokwasów niezbędnych do budowy mięśni i innych procesów w organizmie. Lecz soja nie jest zwyczajnym [...]
[...] traconych w trakcie wysiłku. Witamina C natomiast bierze udział w procesach regeneracji zachodzących w obrębie tkanki łącznej. Skład w 100g produktu: 42,9% kompleks białkowy (hydrolizat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych, koncentrat białek serwatkowych w proporcji 1:1:1); 28,6%kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, glukoza [...]
[...] pozbawionego tłuszczu i laktozy, który zawiera wysokoskoncentrowane pełnowartościowe białka kazeinowe w ich najskuteczniejszej, pierwotnej formie. CASEIN 100 to odżywka białkowa o niespotykanej dotąd antykatabolicznej sile, która zapewnia trwałe i systematyczne zaopatrzenie mięśni we wszystkie kluczowe aminokwasy. Kazeina micelarna to [...]
[...] sojowe to mleko sojowe, tofu oraz sos sojowy. Mleko sojowe jest napojem otrzymanym z namoczonych w wodzie, a następnie rozdrobnionych ziaren sojowych. Jest ono bogate w białko oraz witaminy z grupy B. Niestety zawiera mniej wapnia i witaminy D niż zwykłe mleko krowie. Z mleka sojowego w procesie koagulacji (cząsteczki białka łączą się w [...]
[...] spożywanym tłuszczu nie powinna przekraczać 100mg/1000kcal lub 300mg/dobę. Oznacza to, że w ciągu dnia mamy przykładowo do wyboru: -niecałe jajko (całe jajko zawiera 360mg, białko nie zawiera cholesterolu ale w żółtku znajduje się aż 1061mg/100g) -mięso od 375g (baranina, cielęcina, schab i łopatka wieprzowa, rostbef i rozbratel wołowy, kaczka, [...]
[...] powierzchniowej warstwy skóry (keratynocytów). Przeciwnie, gdy poziom insuliny wzrasta, spada poziom białka zwanego wiążącym insulinopodobny czynnik wzrostu (ang. IGFBP-3) - białko to jest głównym hormonem stymulującym naturalną śmierć komórki. Oba ostatnie wymienione hormony (IGF-1 i IGFBP-3) przyłączają się do siebie, a wtedy aktywność wykazuje [...]
Witam oto mój pierwszy jak dotychczas plan treningowy oraz dieta którą ułożyłem dziś wieczorem.Jestem ektomorfikiem co trochę utrudnia mi trening.Ale liczy się przecież podejście oraz motywacja . Oto moje dane: Lat: 16 Waga: 54 kg (mam dużą niedowagę) Wzrost: 180 cm Brak przeciwwskazań lekarskich Uprawiane sporty:jazda na rowerze po 10 km dziennie [...]
Z okazji kontrowersji które powstały w okół odżywek białkowych zainteresowałem się o co chodzi z Alfa-laktoalbumina i Beta-laktoglobuliną. Znalazłem w czasopiśmie Medycyna Weterynaryjna http://medycynawet.edu.pl/ artykuł poruszający tę kwestie: http://medycynawet.edu.pl/index.php/archives/139/1058-summary-medycyna-wet-64-12-1375-1378-2008 [...]
[...] otrzymuje się z mleka kóz wypasanych wyłącznie na naturalnych pastwiskach lub karmionych słodkim sianem, zebranym z ekologicznych łąk. Podstawowym składnikiem serów jest białko stanowiące ponad 20% masy serów. Przemiany białka w procesie dojrzewania serów nadają serom dodatkowe walory smakowe i dietetyczne. Poza białkiem sery zawierają [...]
[...] pieczeniu ok 85-90 g) mięsa(pierś kurczaka/indyka)(26 g białka) + 10 g oliwy Posiłęk 5 : puszka tunczyka w sosie własnym (ok. 30 g białka) + 10 g oliwy Posiłęk 6 : odżywka białkowa (białka mleka i jajka) 40 g (30g białka) Podsumowując: białko - 168 g - 2,24 g/kg (ważę 75 kilo) węgle - 320 g - ok.4,3 g/kg tłuszcze - ok. 50 g - ok. 0,6 g/kg [...]
[...] którego składają się wszystkie jego komórki. Bardzo często codzienna dieta nie dostarcza takiej ilości cennych protein, jakiej potrzebuje nasze ciało lub spożywane przez nas białko jest po prostu niskiej jakości. Chcesz zbudować silne mięśnie, wymodelować sylwetkę, czy po prostu wzbogacić swoją dietę? Na myśl przychodzi Ci jedno rozwiązanie – [...]
[...] a najczęściej stanowi 15 % i więcej. Najkorzystniejsza jest więc dla naszego organizmu mieszanka białka zwierzęcego i roślinnego. Przykładowo jajka posiadają wzorcowe białko, ale jak dowiodły badania, organizm nasz szybciej i efektywniej z niego korzysta, jeśli 1/3 białka pochodzi nie z jajka, a np. z ziemniaków. Ziemniaki posiadają także [...]
[...] anabolicznych. Wybieraj odżywki tak, aby zaspokoiły one wszystkie twoje potrzeby - od dostarczania wszelakich substancji odżywczych do uzupełnienia specyficznych niedoborów białkowych, węglowodanowych - oraz kalorii. Białka - najważniejsze źródło energii Nie ma nic ważniejszego w diecie niż białka, które ulegają rozpadowi do elementów [...]
Witam mam 17 lat i 55kg i 175cm , chciałbym nabrać na masie (20kg) i proszę o ocenę mojej diety . Między obiadem a gainerem jest czas na trening siłowy . Proszę jeszcze o sugestie co mógłbym zjeść po gainerze na kolację . 9:00 I ŚNIADANIE - 3 kromki pieczywa pszenno-żytniego z ziarnami(+ swojska konfitura/ser żółty)+szklanka mleka Pieczywo [...]
[...] 4 są podstawowymi, które mają zamiar podbijać kaloryczność, zaś pozostałe dwa mają "taktyczne zadanie. Taktyczne? Chodzi mi o niuanse, które wyczytałem w paru gazetach, min. białko przed treningiem + sałata (dla zniwelowania negatywnego działania tłuszczu) + garść płatków owsianych (insulina) no i oczywiście białko na noc. 1. Posiłek (śniadanie): [...]
DIETA: Uczelnia trochę przeszkadza, ale staram sie liczyć głownie białko w bilansie dnia węgli i tłuszczy już nie, ale nie oznacza to, że wcinam słodycze i pije białko :D więc rozpiszę przykładowy dzień: jajecznica (3-5 jajek zależy od wielkości) trochę chleba ( zazwyczaj tosty lub waza czasem z masłem ) później w zależności od dnia ( poniedziałek [...]
[...] dobrej flory bakteryjnej jelit Dla kogo wrzodowców, kobiet w ciąży i karmiących, małych dzieci. Nie dla grubasów, chorych na nadciśnienie i miażdżycę oraz uczulonych na białko mleka MIESZANKI MASŁA I OLEJU 100 g = 540 kcal dostarcza ok. 64 g tłuszczy w tym 30 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 20 g jednonienasyconych kwasów, 8 g [...]